Welkom bij de Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten (VCMS) Amsterdam, AMC.

De Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten (VCMS) Amsterdam, AMC is een initiatief, dat er naar streeft om het bachelor-curriculum te verrijken met extra chirurgisch onderwijs. VCMS bevindt zich op alle acht medische faculteiten, waarbij elke VCMS-afdeling met elkaar is verbonden via VCMS Nederland.

Wat wij doen

VCMS Amsterdam, AMC biedt geneeskundestudenten een programma aan, bestaande uit workshops, masterclasses en extra activiteiten om de studenten kennis te laten maken met de wereld binnen de snijdende en aanverwante specialismen en om de contacten tussen hen te intensiveren. Wij nemen geneeskundestudenten uit het 2e en 3e jaar van de bachelor aan en wij pogen hierin een hechte groep te creëren.

Lid worden van VCMS Amsterdam, AMC

Ben jij 2e of 3e jaars bachelorstudent Geneeskunde? Dan kan jij je aanmelden voor het programma van VCMS Amsterdam, AMC! Het onderwijs is bedoeld voor iedereen die verdieping en verbreding zoekt binnen de snijdende en aanverwante specialismen. 

Om je aan te melden voor de VCMS Amsterdam, AMC moet je een sollicitatieprocedure doorlopen. De sollicitatieprocedure bestaat uit het invullen van een sollicitatieformulier en het meesturen van een:

  • Een motivatiebrief (max. één A4) OF
  • Een motivatiefilmpje (max. 2 minuten)

Voor een lidmaatschap bij de VCMS Amsterdam, AMC is een contributie vereist. De kosten bedragen 60,- euro. Door middel van een contributie kan VCMS de onderwijsdagen realiseren. 

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan gerust contact op door een mail te sturen of ons te benaderen op een van onze sociale media.